Milo Pilski i Davor Ružić - naš dvojac na Himalaji

by BK Vid Ročić

Sportski MTB biciklizam u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina sve više cvjeta i razvija se u prepoznatljivi i sve više zastupljen sport među mladima.

Zabavan, svestran, tehnički zanimljiv, ali i fizički i psihički jedan od najzahtjevnijih sportova kojim se možete baviti. Na stazi si,  sam si, sve ovisi o tebi, tvom biciklu i opremi. Oblaci prašine, duboko blato, šiljato kamenje i sklizavo korijenje stvara neopisivu zbrku u tvojoj glavi..., brzina je velika, adrenalin na vrhuncu. Dok snažne i galopirajuće otkucaje srca osjetiš u peti i na čelu, koliko god brzo i snažno udisao tu mješavinu zraka i prašine iz kotača svojih protivnika, kisika nemaš dovoljno. 

Mišići na nogama rade nevjerojatan posao, maksimalnim raspoloživim kapacitetom i snagom okrećeš pedale i napreduješ mjesto po mjesto. Vrlo brzo nakon starta kreće oštro žarenje u mišićima.  Na maksimalnom opterećenju, spremni su da daju maksimalne performanse, a osjećaj koji u tom trenutku prolazi kroz tvoju glavu apsolutno je suprotan. Bol je sve dosadnija i napornija, doslovno silujući tvoj zdravi razum i tvoju odlučnost u namjeri da pobjediš. Dok tijelo viče ne, upozoravajući te na štetu koju nanosiš mišićnim vlaknima ti odlučno odbaciš mogućnost usporavanja a kamoli odustajanja. Tempo se pojačava, pojačavaš i ti, tijelo vrišti...... 

I tako još 7 krugova. 

Milo Pilski i Davor Ružić u pohodu na Himalaju

Milo Pilski poznato je ime hrvatskog MTB biciklizma. Ovaj samozatajan i skroman dečko natjecatelj je našeg kluba, a svoju je natjecateljsku karijeru započeo kao 12-ogodišnji klinac, trenirajući po obroncima Sljemena.  Oni koji ga poznaju, okarakterizirati će ga kao nevjerojatno predanog i ozbiljnog sportaša, koji se unatoč svojoj mirnoj prirodi na stazi pretvara u pravu pravcatu mašinu, pa ga čak i mi u klubu od milja zovemo “Milo mašina”.

Osvajač je brojnih medalja u kupu hrvatske, nacionalnim prvenstvima, a 2018 godine okrunio se i titulom nacionalnog prvaka u CrossCountry maratonu. 2019 ponovo ostvaruje odličan uspjeh i postaje viceprvak hrvatske u CrossCountry maratonu, zaostavši samo nekoliko sekundi iza prvoplasiranog Matije Meštrića.

U posljednjih 10 godina, Milo Pilski odvozio je brojne hrvatske i strane maratone, uvijek ostvarivši odlične rezultate s obzirom na bolje opremljene vozače iz stranih zemalja, sa znatno boljim uvjetima treniranja i brojnim sponzorima. 

Koliko je predan i vrijedan sportaš pokazuje i činjenica da je 2014. na Selaronda Hero MTB maratonu u Italiji završio na  31 mjestu. Nezadovoljan rezultatom, samo godinu dana kasnije nastupa u puno boljoj formi i završava na nevjerojatnom i odličnom 8 mjestu. 

Milo je nastupao i na Europskom prvenstvu braneći hrvatske boje u nevjerojatno jakoj konkurenciji. 

Odličjima sa hrvatskih natjecanja više niti nezna broj, a silne vrpce, medalje, pehari i priznanja zauzimaju nezanemarivu kvadraturu njegovog doma. 

Uvijek tražeći nove izazove ipriliku da promovira ovaj elitni sport, kao i ljepote hrvatske u svijetu, Milo će se ove godine u Rujnu odvažiti na jedan zaista poseban pothvat.

Zajedno sa svojim biciklističkim prijateljem Davorom Ružićem, odvozit će najteži MTB maraton na svijetu HERO MTB Himalaya, a na dresu biti će jasno istaknute hrvatske boje i boje njegovog kluba, kao i sponzora koji će se zajedno s CRO MTB timom upustiti u ovu posebnu avanturu. 

Davor Ružić izvrstan je i iskusan sportaš, a s Milom trenira već nekoliko mjeseci pripremajući se za utrku koja će svakako, kako sam kaže, apsolutno promijeniti pogled na život svima koji je završe. 

Prvi hrvatski MTB tim na ovoj utrci, noseći hrvatske boje i oznake svojih sponzora, na ovoj će utrci prijeći 8 etapa, ukupno 650 kilometara i blizu 20 000 metara penjanja na prosječnoj nadmorskoj visini od 2500 metara. 

Postanite sponzor i partner utrke.

Promovirajući našu zemlju, i neospornu snagu hrvatskog sportskog duha, na utrci će naši dečki u dresovima oslikanim sponzorskim bojama i logotipovima, kao i bojama kluba i države iz koje potječu, snimiti brojne video materijale i fotografije koje će dijeliti na svim raspoloživim društvenim mrežama. Originalne fotografije i video materijali biti će na raspolaganju sponzorima i nakon završene utrke, a biti će spominjani u svim medijskim nastupima (radio, televizija, tisak i internet), prije i nakon natjecanja.

Tvrtke koje žele u potpunosti ili dijelom sponzorirati ovu utrku, i na taj način promovirati svoju robnu marku mogu se javiti vodstvu kluba na broj telefona +385915025567 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Datum početka trke je 26. Rujna 2019, a naši će dečki otputovati nekoliko dana prije kako bi obavili završne pripreme.

 Na društvenim mrežama: 
Već sada u medijima

 Milo Pilski (desno) i Davor Ružić (lijevo)